, ,

Els beneficis del mutualisme

En l’actualitat, existeix una gran varietat de productes asseguradors entre els quals escollir. Aquests es poden categoritzar segons diversos criteris i canvien en funció de les demandes del mercat. Un dels aspectes pels quals es poden classificar és segons l’entitat que els ofereix, que pot ser tant mercantil com no lucrativa. No obstant això, ambdós tipus d’assegurances són ben dispars, així com ho són els avantatges oferts.

Diferències entre les mutualitats i les assegurances mercantils

Les assegurances mercantils operen com a societats anònimes, oferint productes de protecció que cobreixen determinats riscos econòmics a les persones físiques o jurídiques que les contracten. Aquestes entitats es financen mitjançant el capital dividit en accions, amb l’objectiu de generar beneficis per als seus accionistes. A través de les contribucions de molts assegurats, s’acumula capital que es destina a cobrir les despeses dels que experimenten situacions adverses, funcionant així com un mecanisme de redistribució del risc. Una part dels excedents generats es destinen a retribuir als accionistes, propietaris de la societat.

Les mutualitats, en canvi, són entitats sense ànim de lucre constituïdes sota els principis de la solidaritat i l’ajuda mútua en les quals unes persones s’uneixen per tenir accés a uns serveis basats en la confiança i la reciprocitat. Els socis de les mutualitats contribueixen al finançament de la institució amb una aportació regular i, amb el capital acumulat, la institució proporciona els seus serveis a tots els socis que els necessitin.  També opera, per tant, el principio de redistribució del risc, amb la diferència que tots els excedents que es generin es destinen a obtenir el màxim benefici per als seus socis, el que permet que les tarifes siguin més competitives.

Característiques i beneficis de les mutualitats

Les mutualitats es caracteritzen per uns trets distintius que les diferencien de la resta d’assegurances i són aquests trets els que fan que els socis apostin per elles.

Per començar, l’organització de la institució totalment democràtica, és a dir, poden participar-hi tots els socis. Les mutualitats cuiden les persones, i no només brinden serveis benèfics relacionats amb els riscos inherents a la vida laboral o quotidiana, sinó que també s’involucren en la tercera edat, l’educació i la cultura. El seu principal propòsit és oferir serveis de qualitat als assegurats, i per això, els excedents que es produeixen es destinen a reserves.

Les mutualitats et permeten complementar el sistema de seguretat social habitual i et brinden avantatges exclusius que no trobaràs enlloc més. Fer-te mutualista és apostar per la teva tranquil·litat i benestar, garantint-te una protecció personalitzada i flexible. Ser part d’una comunitat que cuida de tu i els teus, amb beneficis únics, fa la diferència.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *