,

Celebrem l’aprovació del projecte de llei de l’Economia Social i Solidària

A Catalunya més de 7.400 organitzacions pertanyen a l’àmbit de l’ESS i donen feina a 140.000 persones.

27 de gener de 2025, Barcelona

El president de la Federació de Mutualitats de Catalunya, Jordi Busquet, valora “molt positivament” l’aprovació per part del Govern del projecte de llei de l’Economia Social i Solidària. D’aquesta manera es dona llum verda a la tramitació parlamentària que permetrà tirar endavant una normativa que impulsarà el sector de l’economia social en l’economia catalana.

Els objectius de la futura llei de l’Economia Social i Solidària

Busquet considera que “aquesta llei serà molt positiva pel desenvolupament i creixement del sector”, ja que establirà un marc jurídic que regularà l’activitat d’aquestes entitats, entre les quals, les mutualitats. També es crearà un registre oficial que comptabilitzarà el nombre exacte d’entitats de l’ESS a Catalunya mitjançant uns criteris i característiques específiques. D’aquesta manera ajuntaments i consumidors podran prioritzar la contractació de serveis amb organitzacions que tinguin valors ètics.

El text que s’ha de debatre i aprovar al Parlament permetrà la creació de llocs de feina estables i locals; impulsarà una economia més arrelada al territori, apostant per la sostenibilitat i el benestar col·lectiu; i fomentarà un model basat en valors com la participació, la igualtat i el bé comú.

L’impacte de l’ESS a Catalunya

La futura llei representa un reconeixement a l’impacte que aquestes empreses suposen al teixit econòmic català amb més de 7.400 organitzacions, 140.000 llocs de feina i una facturació total de 8.000 milions d’euros.

La futura llei de l’Economia Social i Solidària vol potenciar el creixement, l’ocupació i la competitivitat prioritzant les persones i la vida per sobre del lucre econòmic. També fomentarà un creixement econòmic sostenible, inclusiu i arrelat al territori. La normativa, en definitiva, enfortirà la representació de les entitats de l’Economia Social i Solidària.

El paper de les mutualitats en l’economia social i solidària

Les entitats que pertanyen a la Federació de Mutualitats de Catalunya reinverteixen els beneficis en millores i serveis per als seus mutualistes, estan formades per persones, prenen les decisions de manera democràtica i prioritzen l’interès col·lectiu per davant del capital.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *